Joke Johansen

Bij HVC in Alkmaar werk ik bij de receptie. Ik ontvang er mensen die een afspraak hebben bij HVC en neem de telefoon op.

Hectische dag
Vandaag was het een hectische dag. Zoals meestal eigenlijk. Tegelijkertijd kwamen bezoekers zich aanmelden, werd er een pakje gebracht en rinkelde de telefoon. Ik neem dan altijd eerst de telefoon op, want voor mensen is het vervelend als er niet opgenomen wordt. De bezoekers aan de balie zien dan dat ik druk bezig ben, en willen best even wachten.

Bij de ingang
Schoolklassen die een rondleiding krijgen, komen eerst bij mij langs, want ik zit vlak bij de ingang. Het is grappig om te zien hoe verschillend de klassen zijn. Sommige rustig en goed voorbereid, andere juist uitgelaten en enthousiast.

Sleutelbos
Mijn collega’s en ik zijn allemaal doeners, het is heel gezellig hier. Je moet wel goed kunnen luisteren. Dan kom je te weten wat de mensen aan de telefoon of de balie willen. Kun je ze het beste helpen. Laatst belde een mevrouw op: ze had haar sleutelbos per ongeluk in de rolemmer gegooid. Ze vroeg of we die uit het vuilnis konden vissen. Beetje lastig: dagelijks wordt het afval uit duizenden rolemmers hier gebracht. Een collega van mij heeft haar toen uitgelegd dat dat zoeken was naar een speld in een hooiberg.

HVC

Het is leuk om in dat mooie gebouw van HVC te werken. Leuk bedrijf ook. HVC overlegt goed met andere mensen en vertelt precies waar ze mee bezig is. Veel mensen komen bij HVC over de vloer. Ze melden zich dan eerst bij mij of een van mijn collega’s aan de receptie. We hebben hier ook echte Willy Wortels rondlopen: collega’s die veel nadenken over nieuwe manieren van afval verwerken en stroom opwekken. Ja, ja, ik werk bij een interessant bedrijf!