Elektrisch rijden

Het is milieuvriendelijker, zuiniger, stiller en goedkoper: elektrisch rijden.

Anders dan auto’s, motoren en scooters die op benzine of diesel rijden, stoten elektrisch voertuigen geen schadelijke stoffen uit. Zelfs als elektrische voertuigen niet met groene, maar gewone stroom worden geladen is de uitstoot van CO2 al twintig tot vijftig procent minder dan rijden op fossiele brandstoffen.

Goedkoop tanken
Elektrisch rijden is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor de portemonnee. Het ‘voltanken’ van een fietsaccu kost nog geen vijf cent. Bij een elektrische auto gaat het om één tot twee cent per kilometer.

Laadpalen

Om elektrisch te kunnen rijden, heb je elektrische ‘tankstations’ nodig waar je je fiets of ander vervoermiddel kunt opladen met stroom. De oplaadpunten, of laadpalen, kunnen in de stad staan, bij het zwembad of misschien wel bij je school. Hier kun je je fiets bijvoorbeeld tijdens het parkeren opladen terwijl jij ondertussen andere dingen doet. Hoef je ook niet te wachten.

Nieuw

Omdat elektrisch rijden nog erg nieuw is, kun je nog niet in elke stad je vervoer. Op de website van E-laad kun je zien waar nu al laadpalen te vinden zijn en waar ze nog zullen komen. Staat jouw woonplaats er ook tussen?