Chocolate chip cookies

Van restjes die je overhoudt na een feestje kun je heerlijke chololate chip cookies maken.

Heb je een slaapfeestje gegeven en nu allemaal pinda's en chips over? Zit je met geopende zakken en half leeggegeten bakjes? En hebben je gasten bij het ontbijt hun brood wat te ruim bestrooid met hagelslag en vlokken? Gooi de resten niet in de prullenbak maar maak er chocolate chip cookies van.



Wat heb je nodig?
160 gram chocolade (hagelslag en vlokken die achterblijven op je ontbijtbord, en stukjes reep)
150 gram gemengde noten, pinda’s en chips (uit half leeggegeten bakjes na een feestje)
1 ei
25 gram suiker
30 gram bloem
35 gram roomboter
½ theelepel bakpoeder
snufje zout

Zo ga je te werk
Tijd: 30 minuten
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Maak met een mes, stamper of keukenmachine de nootjes, chips en 70 gram chocolade fijn en gooi ze in kom 1. De bloem en het bakpoeder doe je erbij.
3. Kook water in een pan. Op de pan zet je kom 2. Hierin smelt je 90 gram chocolade en de boter.
4. In kom 3 klop je het ei met de suiker op tot een schuimige massa.
5. Je roert de inhoud van kom 2 bij kom 3. Daarna gooi je de inhoud van kom 1 erbij. Je hebt nu een stugge massa.
6. Met een natte lepel maak je er 16 bolletjes van die je daarna platdrukt tot cookies.
7. Leg ze op bakpapier en bak ze 7 minuten in het midden van de oven.
8. Laat de cookies buiten de oven een ½ uur afkoelen. Haal ze daarna met een pannenkoekmes of kaasschaaf van het bakpapier.

Eet smakelijk!