Watt 'n Zooi-pakket aanvragen

Aan het einde van het schooljaar sturen we basisscholen in de regio's Alkmaar, Flevoland en Dordrecht een brief, waarmee u zich voor het nieuwe schooljaar kunt aanmelden voor Watt 'n Zooi. Na uw aanmelding ontvangt u het pakket, met voor elke leerling Watt 'n Zooi-magazine en voor u de docentenhandleiding.

Watt 'n Zooi-magazine uitdelen
In het Watt 'n Zooi-magazine maken leerlingen op een gevarieerde manier kennis met de vele aspecten van het afval- en energieprobleem. U kunt het magazine gebruiken om in de klas aandacht besteden aan afval, recycling, duurzame energie en alles wat er bij komt kijken.

Docentenhandleiding
In de docentenhandleiding zijn vier complete lessen opgenomen. Deze duren ongeveer een uur. Met deze lessen of varianten hiervan profiteert u optimaal van het project Watt 'n Zooi. Het bezoek aan de afvalenergiecentrale is dan een leuke en effectieve afsluiting van het project.

Lesvarianten
Naast de complete lessen zijn er via de website negen lesbladen beschikbaar. Hiermee kunnen uw leerlingen zelfstandig aan de slag. Deze zijn ook handig als er tijd over is of als sommige leerlingen eerder klaar zijn met de lessen uit de docentenhandleiding. Maar natuurlijk kunnen ze dan ook met het Watt 'n Zooi-magazine aan de slag gaan. Tot slot staan er in de docentenhandleiding nog tips om op een andere manier met het onderwerp afval bezig te zijn.